Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

MOJ LJUBI MIC

Elliott Rebecca 

Prevod: Tadeja Petrovčič Jerina
Strani: 28
Format: 215 mm × 260 mm
Vezava: Trda vezava
Leto izdaje: 2016
ISBN 978-961-278-241-2
12,90 €

Članska cena: 11,61 € Daj v košarico

 Zgodba o starih in mladih muckih, zgodba o prijateljstvu in žalovanju

Lovrov Mic je najboljši muc, kar jih je kdaj bilo. Ampak Mic je že star – in ko umre, Lovro svojega kosmatega prijatelja strašansko pogreša. Lepega dne pa sreča navihanega muca Lumpa …

Otroci se slej ko prej srečajo s smrtjo. Kako je, ko jim umre domači ljubljenček, s kakšnimi čustvi se ob tem srečajo in kako jih predelajo 
Odkrito in občuteno, z malo besedami in veliko barvami o tem spregovori Rebecca Elliott. O tem, zakaj in kako vrtnica ali lisica ali muc postane za nas nekaj posebnega, drugačen od vseh drugih vrtnic in lisic in mačkonov. O tem, da je življenje lepo, veselo, razigrano, in prav zato potem včasih tudi žalostno. O tem, da je življenje minljivo in dragoceno. O družinskih vezeh, sočutju, sprejemanju.
Ker je ob slikah zapisanih le malo (sicer domišljenih) besed, jim boste ob branju z malim nadebudnežem ali nadebudnico v naročju kaj lahko dodali tudi svoje!

Knjiga je prejela znak kakovosti ZLATA HRUŠKA.

O avtorici
Angleška avtorica in ilustratorka mlajše generacije Rebecca Elliott se posebej rada loteva življenjskih tem, ki jih je v pogovoru z otroki včasih težko ubesediti. Že pri šestih letih je vedela: »Ko bom velika, bom pisateljica in umetnica.« Po končanem študiju filozofije je sicer nekaj časa opravljala zanjo precej duhamorno pisarniško delo. Ko pa je s svojimi zgodbicami navdušila bralce, se je scela posvetila tovrstnemu ustvarjanju. Kadar ne riše in si ne izmišlja novih zgodb, rada kaj prebere, se uči šivanja, petja, kaj naredi, pogleda kak film ali pa preprosto uživa v vrtnarjenju v sončnem Suffolku – z možem Matthewom, učiteljem zgodovine, z njunimi čudovitimi otroki … in z nekoliko prismuknjenim mucem Bernardom.