Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

LJUBEZEN, KI VZTRAJA

Sodobnost sv. Janeza Vianneya

Dupleix André 

Strani: 200
Format: 125 mm × 215 mm
Vezava: Mehka vezava
Leto izdaje: 2009
ISBN 978-961-218-864-1

Sveti župnik majhne arške vasice je mož mnogih protislovij. Ta skrajno ponižni duhovnik, ki je zase dejal, da je »slabo orodje v Božjih rokah«, je bil in ostaja svetal vodnik za cele množice mož in žena, ki so žejni smisla. Ta pastir velike notranje svobode je še vedno v nevarnosti, da ga nekateri, ki ga častijo ali občudujejo, poenostavijo v edinstveni vzor, od katerega pa se vendar vedno loči po svoji drznosti in potezah duhovnega, pastoralnega in misijonarskega genija.
Ker je »ljubezen večja od našega srca«, obup ne more nikdar imeti zadnje besede. Ker ljubezen poenoti in poenostavi vse, je vir miru, ki je globlji od vsakega nemira, vir edinosti, ki premaga vse delitve. Priče zagotavljajo, da je na sogovornike sv. Janeza Marije Vianneya največji vtis naredil »mir v evangeljski preprostosti, ki je skromno izžareval « iz vsega njegovega bitja. »Ostanite preprosti, « je govoril. »Bolj ko boste ostali preprosti, več dobrega boste naredili.«
Takšna je skrivnost izredne rodovitnosti arškega župnika. André Dupleix, profesor na Katoliškem inštitutu v Toulousu, nas je nanjo spomnil s preprostostjo, nekako tako kot začudeni otrok, podoba, s katero osvetljuje svetega župnika, ki je naš vzor.