Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

KOMUNIKACIJA V ZDRAVSTVU

Mohar Pjerina, Drobne Jelka, Prebil Andreja 

Strani: 136
Format: 210 mm x 247 mm
Vezava: Mehka vezava
Leto izdaje: 2009
ISBN 978-961-218-828-3
15,00 €

Članska cena: 13,50 € Daj v košarico

Učbenik je namenjen dijakom srednjih zdravstvenih šol, ki se izobražujejo v različnih programih. Je učni pripomoček, s katerim bodo pridobili določena znanja in spretnosti pri komunikaciji z bolniki in uporabniki.

Seznanili in usposobili naj bi se za obvladovanje osnovnih veščin s področja kontaktne kulture, ki je v odnosu do bolnika, uporabnika in sodelavcev zelo pomembna. Pa ne samo to: pri delu z mladimi je treba biti pozoren tudi na njihovo samopodobo, ki vpliva na način njihovega komuniciranja tako na verbalni kot na neverbalni ravni.

V učbeniku so navedene različne vrste komuniciranja, velik poudarek pa je namenjen načinom reševanja konfliktov, empatiji (vživljanju v drugega) in komuniciranju v delovni skupini (timu). Ker se zdravstveni delavec pri svojem delu srečuje tudi z ljudmi s posebnimi potrebami, smo zadnja poglavja namenili posebnim oblikam (značilnostim) komuniciranja z določenimi skupinami ljudi.

Obravnavane teme prinašajo ključna znanja, ki jih potrebujejo zdravstveni delavci pri svojem delu v sodobnem času. Vedno bolj se uveljavlja spoznanje, da je zadovoljstvo bolnikov in uporabnikov večje, če nam uspe vzpostaviti prijateljski odnos z ustreznim komuniciranjem. Učbenik nudi osnovno teoretično znanje o komuniciranju. Večina poglavij ima dodane vaje, s katerimi si dijaki razvijajo potrebne veščine za ustrezno komuniciranje.