Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

VEDNO TE BOM VESELA

Delange Ellen 

Prevod: Tadeja Petrovčič Jerina
Ilustracije: Jenny Meilihove
Strani: 28
Format: 210 mm × 290 mm
Vezava: Trda vezava
Leto izdaje: 2018
ISBN 978-961-278-360-0
19,50 €

Članska cena: 17,55 € Daj v košarico

Vesela sem te!

Kužki – pa tudi ljudje – ne izpolnjujemo vedno vseh pričakovanj, včasih celo kaj naredimo narobe. In vendar vsak hrepeni po tem, da bi bil sprejet tak, kakršen je. Izvrstne ilustracije nas brez uvodnega oklevanja popeljejo v zgodbico, ki jo bomo z veseljem prebirali najmlajšim, se ob njej pogovarjali, zamislili in … olajšano nasmehnili!

Včasih se je laže in prijetneje učiti na nekoliko bolj oddaljenih primerih. Zgodbica, ki nam jo pripovedujeta deklica in njen kužek, je zlahka prenosljiva na medosebne odnose, zlasti na odnose v družini. V ljubečem, varnem okolju si lahko privoščimo kak spodrsljaj in napako … Celo če kdaj vse obrnemo na glavo, to ne more omajati naše medsebojne povezanosti.

Avtorici v preprostih besedah in ilustracijah spregovorita o občutku sprejetosti, ki je tako zelo potreben za skladne medsebojne odnose. Prikupno, prijazno, poučno!

O avtoricah

Ellen De ange se je nad slikanicami navdušila že v najrosnejših letih, ki jih je preživela na Nizozemskem. Na domačem podstrešju si jih je nabrala za celo knjižnico, ki jo je potem delila s prijatelji in sorodniki. Ko je odrasla in začela potovati po svetu, je to knjižnico nenehno širila s slikanicami z vsega sveta. Zgodbic pa ni rada le brala, ampak si jih je vsaj tako rada tudi izmišljala. Med pisanjem doktorata s področja medicine je mimogrede napisala tudi Zgodbo z repom, ki je, z ilustracijami Louise de Winter, prišla v ožji izbor nagrade mesta Hasselt. Ko se je po končanem študiju preselila v Kanado, je napisala svojo drugo knjižico: Vedno te bom vesela. Ker rada piše in ima za to dovolj časa, se nam bo gotovo kmalu predstavila s še kakšno!

Jenny Meilihove je izraelska svobodna ilustratorka. Njen prvi učitelj risanja je bil njen oče: navdušen nad slikarstvom jo je pogosto jemal s seboj v umetnostne galerije in ji pripovedoval o slavnih umetnikih. Po končanem študiju ilustracije na umetniški akademiji Bezalel Academy of Arts and Design v Jeruzalemu Jenny kot ilustratorka sodeluje pri najrazličnejših projektih. Ilustrira otroške igre, lepša bivalno okolje s stenskimi poslikavami, skrbi za poslikavo embalaže, najraje od vsega pa – ilustrira otroške knjige. S svojim umetniškim delom želi namreč vsem prinašati veselje in srečo. Kadar ne riše, rada spi ali si privošči čajanko s piškoti. Celo kadar spi, včasih sanja o čajanki in piškotih …