Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

V PRIČAKOVANJU OTROKA

Delahaye Marie Claude 

Strani: 212
Format: 120 mm × 215 mm
Vezava: Mehka vezava
Leto izdaje: 2008
ISBN 978-961-218-747-7

Vaš otroček je zdaj tu, v vašem telesu. Od sprva čisto majhnega zrnca bo rasel, vsak dan bolj. Vaš trebuh se bo ob tem, ko bo otrok v vas rasel, povečal in zaoblil. Pred vami je čudovita dogodivščina, dogodivščina življenja.

Ne tvegajte, da bi zaradi neznanja prezrli to edinstveno priložnost, ki pomeni porajanje novega človeškega bitja. Nasprotno, raje v polni meri doživljajte to čarobno obdobje, vendar ves čas vedite, kaj se dogaja v vas. Kako se ta dragocena celica, ki jo nosite v sebi od dne svojega rojstva, potem ko je bila enkrat oplojena in po tako številnih razvojnih korakih, spremeni v dojenčka, ki ga boste spoznali na dan njegovega rojstva? Če vse to doživljate zavestno in s polnimi čustvi, boste teden za tednom odkrivali korake v razvoju svojega deteca in nosečnost bo za vas prijetnejša. Presenečeni boste, kako hitro se razvija.

In na dan njegovega prihoda na svet, ko ga boste objeli v svoje naročje, boste imeli občutek, da ga že zares dobro poznate. Seveda, saj ste imeli za to celih 266 dni časa! In tudi vi, bodoči očka!


Marie-Claude Delahaye je predavateljica celične biologije na Univerzi Pierra in Marie Curie v Parizu. S knjižnimi izdajami se je uveljavila vsaj na dveh področjih. Prvo zadeva zgodovino pelinovega žganja, absinta, v Franciji 19. stoletja in predvsem njegov vpliv na umetnost. Po mnogih razstavah, ki jih je pripravila na to temo, je ustanovila celo muzej absinta v kraju Auvers-sur- Oise. Druga tematika, ki se ji posveča, pa je spremljanje vprašanj, ki se zastavljajo sodobni ženski. Izšla je cela vrsta njenih svetovalnih knjig, med njimi tudi naš prevedeni priročnik. Posveča se vprašanjem, ki jih prinaša dojenje, razmišlja pa tudi širše o vprašanjih ženske in moškega kot oseb, o telesnem pa tudi duhovnem samskem življenju.