Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

POT NEPOPOLNOSTI

Daigneault André 

Prevod: Marjan Pogačnik
Strani: 152
Format: 128 mm x 210 mm
Vezava: Mehka vezava
Leto izdaje: 2014
ISBN: 978-961-278-140-8
15,00 €

Članska cena: 13,50 € Daj v košarico

Svetost ubogih

Je svetost namenjena le krepostnim in popolnim ljudem? Ali pa je nemara prek njihove ranjenosti in njihovih padcev dostopna tudi ubogim in grešnim.

V priliki o svatbi Bog napolni slavnostno dvorano s tistimi, ki živijo »na križpotjih« – z odrinjenimi, šibkimi, z alkoholiki in mamilarji, ki se zavedajo svoje odvisnosti in se v vseh ponižnosti in resnici odprejo božjemu usmiljenju. Otroškost, sestop v šibkost, zaupanje in predanost – to je pot, ki vodi v božje kraljestvo.

Avtor svoje razmišljanje prepleta z mislimi številnih drugih laiških in kleriških piscev iz sedanjosti in preteklosti. Seveda je med nimi na prav posebnem mestu svetnica male poti – sveta Terezija Deteta Jezusa.

Vsem zapuščenim, nerazumljenim, osamljenim in vsem drugim, srečnim v očeh sveta, ki bodo nekega dne stopili skozi ista ozka vrata: skozi neuspeh, tesnobo, bolezen, starost, šibkost, propad, brezposelnost, družbeni polom, vojno ali ogroženost, imam iz izkušnje pravico s premislekom povedati: ničla, na katero smo ali na katero bomo skrčeni, ta ničla je izhodiščna točka.

Petru Dumitriu


2. natis