Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

MODELIRANJE ŽIVALI – IZ TREH OSNOVNIH OBLIK

Cuxart Bernadette 

Prevod: Niki Neubauer
Strani: 96
Format: 226 mm × 268 mm
Vezava: Trda vezava
Leto izdaje: 2016
ISBN 978-961-278-254-2
7,00 €

Članska cena: 6,30 € Daj v košarico

Čudovito darilo za vašega šolarja: od kroglice, kapljice in kače do pravega pravcatega zverinjaka!


Knjiga vsebuje nazorne prikaze, kako iz treh osnovnih oblik – kroglice, kapljice in kače – zlahka ustvarimo več kot 40 prikupnih živalskih likov. Bodisi s starši in z učitelji, bržkone pa tudi sami, bodo otroci po navodilih lahko ustvarili nadvse pisan živalski vrt.

Verjetno se vsak spominja, kako je iz gline ali plastelina med prsti zgnetel prvo kroglico, jo razpotegnil v kačo in morda zvil v to ali ono obliko. Tovrstna ustvarjalnost je med otroki še vedno zelo priljubljena, kot ugotavljajo strokovnjaki pa tudi nadvse koristna za splošen otrokov razvoj. V barviti in pregledni knjigi je v nekaj korakih predstavljena izdelava več kot 40 različnih živalskih likov – od najpreprostejših do bolj slikovitih in zahtevnih. Vsem je skupno to, da so sestavljene iz le treh osnovnih oblik: kroglice, kapljice in kače. Najmlajši bodo živalski vrt morda ustvarili ob pomoči staršev ali vzgojiteljev, vsi pa, ki kaj več kot dobro leto sedijo v šolskih klopeh, bodo zverinjak ob nazorno prikazanih navodilih zlahka oblikovali sami. Zatorej: sami ali v družbi – veselo na delo!

O avtorici
Bernadette Cuxart (1965) je katalonska slikarka, ki jo že od nekdaj privlači svet otroške ustvarjalnosti. Uspešna je kot ilustratorka številnih otroških knjig in dejavna tudi kot avtorica del, v katerih k tovrstni ustvarjalnosti vabi druge, ne le najmlajše nadebudneže. Ena takih je tudi njena knjiga Modeliranje živali iz treh osnovnih oblik.