Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

DOŽIVLJANJE NARAVE

Dejavnosti za ozaveščanje o naravi za vse starosti

Cornell Joseph 

Prevod: Niki Neubauer
Strani: 196
Format: 135 mm x 210 mm
Vezava: Mehka vezava
Leto izdaje: 2019
ISBN 978 961 278 432 4
23,50 €

Članska cena: 21,15 € Daj v košarico

Ko se ločnice med nami in drevesom zabrišejo …

Knjiga Doživljanje narave je prava zakladnica iger in dejavnosti v naravi, ki v otrocih in odraslih budijo naravno radovednost, domišljijo in čudenje ter povezanost z naravo.

Joseph Cornell ob 35. obletnici prvega izida knjige Približajmo naravo otrokom oživlja svojo strategijo »tekočega učenja«. S to metodo namreč postane poučevanje o okolju pravi užitek, ne pa zgolj suhoparno nizanje dejstev. Človeku, ki odkrije novi pristop – tekoče učenje, se razvedri obraz, ko zaznava ponotranjeno razumevanje ustroja naravnega sveta.

Knjiga Doživljanje narave je razširjena in dopolnjena izdaja, ki pričuje o dolgoletnih Cornellovih izkušnjah pri ustvarjanju in uporabi iger v naravi. Cornellove igre tisočem učencev, dijakov in odraslih bogatijo izlete v svet narave. Njegova spoznanja o dinamiki učenja, ne glede na starost, omogočajo bolj plodno in trajnejše razumevanje vsake snovi o naravi.« je zapisala Sue Eisaguire, ustanoviteljica in izvršna direktorica ustanove Nature Track Foundation.

Jeanne MacGregor, okoljska pedagoginja z Evergreen State Collegea pa o delu meni naslednje: »Eno od največjih daril, ki jih lahko damo ljudem vseh starosti, je globoka povezanost z živim svetom. In enega najboljših načinov za to ponuja ta knjiga, ki je čudovit in v resnici nepogrešljiv priročnik za
starše, učitelje in voditelje mladih.«

Z občutljivostjo za naravni svet se namreč v ljudeh prebudi tudi njihov notranji svet. Človekova bogata notranjost pa osrečuje sebe in druge …

O avtorju

Joseph Bharat Cornell je mednarodno priznani pisec in ustanovitelj svetovnega gibanja Sharing Nature, ki je med najbolj cenjenimi programi za ozaveščanje o naravi na svetu. Njegova prva knjiga Približajmo naravo otrokom je sprožila svetovno revolucijo v izobraževanju o naravi; prevedena je bila v dvajset jezikov in prodanih je bilo pol milijona izvodov. Njegove knjige za ozaveščanje o naravi uporabljajo milijoni staršev, pedagogov, naravoslovcev ter mladinskih voditeljev po vsem svetu.

Tekoče učenje, Cornellova nadvse učinkovita metoda poučevanja na prostem, je po mnenju Ameriškega urada za narodne parke ena najboljših teorij učenja in jo lahko uvrstimo ob bok delom Marie Montessori, Howarda Gardnerja, Johna Deweyja in Jean Piaget.

Joseph Cornell je za svoje knjige in delo na področju ozaveščanja o naravi prejel številna mednarodna priznanja.

Joseph in njegova žena Anandi živita v vasi Ananda v severni Kaliforniji.

Za več informacij o knjigah in dejavnostih Josepha Cornella obiščite: www.jcornell.org