Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

BOBRI VOZ

Interaktivni strip

Čelar Miha 

Strani: 48
Format: 210 mm x 297 mm
Vezava: Mehka vezava
Leto izdaje: 2016
ISBN: 978-961-278-271-9
7,00 €

Članska cena: 6,30 € Daj v košarico

Strip, v katerem koliščarji z Ljubljanskega barja s pomočjo mobilne aplikacije oživijo

Bobri Voz je interaktivni strip, ki je nastal po istoimenskem animiranem filmu. Avtor zgodbe in besedila Miha Čelar je vanj združil legendarne junake iz trilogije Janeza Jalna Bobri (Sam, Rod, Vrh), odkritje najstarejšega ohranjenega lesenega kolesa s osjo na svetu (Ljubljansko barje, 2002) in sodobno mobilno tehnologijo, s pomočjo katere junaki pred našimi očmi v stripu oživijo.

BOBRI VOZ je interaktivni strip, ki je nastal po istoimenskem animiranem filmu. V njem junaki, navdihnjeni po legendarni trilogiji Janeza Jalna Bobri, iznajdejo barjansko kolo. Ostrorogi Jelen in Neokretni Karp se v veliki dirki pomerita za roko Jezerne Rože. Karp Jelenu nastavi past, hlapec Premeteni Navihanec pa Jelena z nenavadno vrtečo se napravo reši iz zagate.


BOBRI VOZ je zgodba, ki ponovno oživlja čas izpred 5200 let, ko so na Velikem jezeru živeli koliščarji. Ti so za sabo pustili najstarejše kadar koli najdeno leseno kolo z osjo, ki ga je leta 2002 odkrila ekipa arheologov Inštituta za arheologijo pri ZRC SAZU pod vodstvom dr. Antona Veluščka.

Zgodba BOBRI VOZ je tako nastala kot nekakšna medgeneracijska iztočnica, ki naj bi predvsem mlajše gledalce uvedla v zahtevno dokumentarno filmsko pripoved o barjanskem kolesu. Nekateri liki v zgodbi sovpadajo z Jalnovimi, drugi pa so izmišljeni ali predelani. Prav tako so spremenjeni tudi nekateri odnosi med liki, celotna zgodba pa ima izmišljen zaplet, ki ga ni moč najti v nobenem od Jalnovih romanov.


BOBRI VOZ zato ni nadaljevanje legendarne Jalnove trilogije, ampak samosvoja zgodba, ki gledalca na zabaven in atraktiven način vabi k razmisleku o nastanku najstarejšega kolesa. Namen animiranega filma in stripa je, da gledalca in bralca vpeljeta v SKRIVNOST BARJANSKEGA KOLESA, brez dvoma pa bo zgodba v marsikom prebudila tudi strastnega bralca knjig, ki bo ponovno vzel v roke izvirne Jalnove Bobre in se z Ostrorogim Jelenom, Neokretnim Karpom in Jezerno Rožo podal na nepozabno literarno pustolovščino.