Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

PRIKAZNI NE POTRKAJO NA VRATA

Canal Eulàlia, Bonilla Rocio 

Prevod: Veronika Rot
Ilustracije: Rocio Bonilla
Strani: 44
Format: 240 mm × 265 mm
Vezava: Trda vezava
Leto izdaje: 2017
ISBN 978-961-278-326-6
19,50 €

Članska cena: 17,55 € Daj v košarico

Vsiljivec, prikazen … ali prijatelj?

Medved in Svizec sta najboljša prijatelja. Kadar sta skupaj – in skupaj sta ves čas –, se strašansko zabavata! Ko se na obisk napove Gosak, se Medved loti kuhe, Svizec pa nad prihodom vsiljivca ni prav nič navdušen …

Tako ljudje kot živali smo bitja odnosov. Mnenja o tem, ali nas odnosi bogatijo ali ogrožajo, so lahko različna. In to že v najrosnejših letih! Slikanica igrivo in doživeto prikaže živopisano paleto občutij, s katerimi
se ob tem srečujejo otroci. Ali novi prišleki ogrožajo prijateljstvo ali pa nemara vse vključene obogatijo? Avtorici nam v besedi in sliki pristno in brez vsakršnega moraliziranja predstavita dileme in možne odgovore nanje. Prijetno branje za male in velike!


O avtoricah

Eulàlia Canal (Granollers, 1963) je pisateljica otroške in mladinske književnosti ter pesnica, po poklicu pa je psihologinja. Sodeluje pri številnih glasbenih in gledaliških projektih za otroke in piše besedila za otroške pesmi. Za svoje delo je bila že večkrat nagrajena. 

Katalonska slikarka Rocio Bonilla (Barcelona, 1970) je diplomirala na Akademiji likovnih umetnosti. Deset let je delala na področju oglaševanja, nato pa se je lotila projekta stenskih poslikav »Nekoč v davnih časih«. Ilustratorsko pot je začela s svojo prvo samostojno slikanico Čuden ptič. Tej sta sledili še Najvišja gora knjig na svetu in Kakšne barve je poljubček? Slikanice Rocio Bonilla letos pri Celjski Mohorjevi družbi z veseljem predstavljamo tudi slovenskim bralcem!

Knjiga je prejela znak kakovosti ZLATA HRUŠKA.