Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

NAJVIŠJA GORA KNJIG NA SVETU

Bonilla Rocio 

Prevod: Veronika Rot
Ilustracije: Rocio Bonilla
Strani: 46
Format: 215 mm × 290 mm
Vezava: Trda vezava
Leto izdaje: 2017
ISBN 978-961-278-314-3
19,50 €

Članska cena: 17,55 € Daj v košarico

Kako visoka je tvoja gora knjig?

Mali Erik že odkar pomni razmišlja le o tem, kako bi lahko letel. Zasanjano sledi črtam, ki jih po nebu rišejo letala, se spogleduje s pticami, neuspešno izdeluje krila. Vsak božič in rojstni dan komaj premaguje razočaranje, ker je spet ostal praznih rok – brez kril, s katerimi bi lahko poletel. Vse do dne, ko mu mamica pove, da je leteti mogoče tudi drugače, in mu v roke položi knjigo …

Avtorica se na izviren način loti teme, ki bržkone vznemirja vsakega otroka: želje, da bi znal leteti. Besedilo izriše z virtuoznimi potezami in ga mojstrsko nadgrajuje z ilustracijami, ki Erikovo zgodbo ne le dopolnjujejo, temveč ob njej izrisujejo še nove/stare zgodbe. Mali bralec radovedno obrača strani v pričakovanju, kako se bo Eriku izpolnila njegova želja: leteti! Na vsaki ga čaka novo presenečenje … in malo višja skladovnica knjig! Z vsako prebrano knjigo se Erikov razgled širi, hkrati pa se viša njegovo vzletišče! Mlade bralce in bralke vabi, naj poletijo na krilih besed in domišljije.


O avtorici

Katalonska slikarka Rocio Bonilla (Barcelona, 1970) je diplomirala na Akademiji likovnih umetnosti. Deset let je delala na področju oglaševanja, nato pa se je lotila projekta stenskih poslikav »Nekoč v davnih časih«. Ilustratorsko pot je začela s svojo prvo samostojno slikanico Čuden ptič, izdano pri založbi Bromera. Tej sta sledili še Najvišja gora knjig na svetu in Kakšne barve je poljubček? Slikanice Rocio Bonilla letos pri Celjski Mohorjevi družbi z veseljem predstavljamo tudi slovenskim bralcem!