Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

MAKS IN SUPERJUNAKI

Bonilla Rocio, Malet Oriol 

Prevod: Veronika Rot
Strani: 44
Format: 232 mm x 290 mm
Vezava: Trda vezava
Leto izdaje: 2018
ISBN 978-961-278-366-2
19,50 €

Članska cena: 17,55 € Daj v košarico

Superjunak – superjunakinja?!

Maks obožuje vse superjunake, ima pa tudi svojega najljubšega. Pravzaprav je njegov najljubši junak – junakinja: Megapower!

Neverjetno pogumna je, zna programirati računalnike in dezaktivirati bombe, s svojimi očmi vidi skozi stene in je strašansko močna … Najboljše od vsega pa je, da je Mega­power drugačna od drugih superjunakov in da Maks zelo dobro ve, zakaj.

O avtorjih

Katalonska slikarka Rocio Bonilla (Barcelona, 1970) je diplo­mirala na Akademiji likovnih umetnosti. Deset let je delala na področju oglaševanja, nato pa se je lotila projekta stenskih poslikav »Nekoč v davnih časih«. Ilustratorsko pot je začela s svojo prvo samostojno slikanico Čuden ptič. Tej sta sledili še Najvišja gora knjig na svetu in Kakšne barve je poljubček? Pri Celjski Mohorjevi je doslej z njenimi ilustracijami izšla še knjiga Eulalie Canal Prikazni ne potrkajo na vrata.

Tudi Oriol Malet (Martorell, 1975) je po končani obliko­valski šoli v rojstnem kraju doštudiral na Akademiji lepih umetnosti v Barceloni. Kot mladostnik se je navdušil nad rokovsko glasbo in se naučil igrati bobne. Tudi ko se je leta 2004 poklicno posvetil ilustriranju, je ohranil tesen stik z glasbo, iz katere – poleg literature – črpa navdih za svoje likovno ustvarjanje.