Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

NA ŽARKU SVETLOBE

Zgodba o Albertu Einsteinu

Berne Jennifer 

Prevod: Niki Neubauer
Ilustracije: Vladimir Radunsky
Strani: 56
Format: 255 mm × 245 mm
Vezava: Trda vezava
Leto izdaje: 2017
ISBN 978-961-278-268-9
19,50 €

Članska cena: 17,55 € Daj v košarico

Albert Einstein – otrok, ki je jezdil na žarku svetlobe

Slikanica je slavospev Einsteinovi čudoviti radovednosti. Kot taka bo otroke gotovo navdušila za čare znanosti! Deček se s kolesom vozi po prašni cesti. V mislih pa si predstavlja, da z nepredstavljivo hitrostjo potuje – na žarku svetlobe. V njegovem bleščečem umu se bodo nekoč porodile nekatere
od najbolj revolucionarnih zamisli vseh časov.

Iz dečka, ki je bil neskončno očaran nad čudesi sveta, je Albert Einstein zrasel v moža, ki uteleša genialnost in ki je globoko razsvetlil naše razumevanje vesolja.

Jennifer Berne in Vladimir Radunsky vabita bralca, da se skupaj z Einsteinom poda na potovanje, polno radovednosti, smeha in znanosti, na potovanje, ki kaže, kako pomembno razliko lahko v življenje vsakogar prinese domišljija.


O avtorjih
Jennifer Berne je nagrajena avtorica življenjepisa Manfish: A Story of Jacques Cousteau. Po uspešni karieri v oglaševanju je začela pisati za revijo Nick Jr. Magazine, pa tudi knjige o temah, ki so ji najbolj pri srcu – o našem osupljivem vesolju in ljudeh, ki razkrivajo njegove skrivnosti. Živi v čudovitem gričevju v okrožju Columbia v zvezni državi New York, v hiši, ki jo je zasnovala sama.

Vladimir Radunsky je objavil več kot trideset knjig za otroke. Prevedli so jih v mnogo jezikov in prejele so številne nagrade. Razstavljali so jih v Franciji, Italiji, na Japonskem, v Rusiji in Združenih državah. Vladimir Radunsky je kot priseljenec pridobil ameriško državljanstvo (tako kot Einstein). Živi med New Yorkom in Rimom.