Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

ISKRICA V GLAVI, REŠITEV NA DLANI

60 ugank

Belčič Franc 

Ilustracije: Erika Omerzel Vujić
Strani: 28
Format: 210 mm × 270 mm
Vezava: Trda vezava
Zbirka: REDNA ZBIRKA
Leto izdaje: 2018
ISBN 978-961-278-399-0
15,50 €

Članska cena: 13,95 € Daj v košarico

60 iskrivih ugank

Otroška knjiga tokratne Redne zbirke prinaša 60 iskrivih ugank, ki spodbujajo domišljijo, druženje in ustvarjalnost. Uganke, klasično oblikovane v rimah, segajo na različna področja življenja: od narave do igre, od otroškega do živalskega sveta. Ob igrivih celostranskih ilustracijah Erike Omerzel Vujić, ki posamezne uganke povežejo v novo zgodbo, iskanje rešitev ne bo pretežavno – prelahko pa tudi ne! In seveda bodo nadobudneži rešitve lahko preverili ob barvnem ključu na koncu knjige.

O avtorju
Mag. Franc Belčič (1945) je psiholog in pisatelj. Leta 1972 je diplomiral iz psihologije na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, 1983 pa magistriral iz organizacijskih ved na Fakulteti za organizacijske vede Univerze v Mariboru. Kot strokovnjak na kadrovskem področju je bil zaposlen v Slovenskih železarnah, Železarni Jesenice ter na Zavodu Republike Slovenije za zaposlovanje. Dobro desetletje je predaval predmet Proces zaposlovanja kadrov na Fakulteti za organizacije vede. Poleg številnih strokovnih prispevkov in del od leta 1979 objavlja tudi literarna dela za otroke in
mladino.

Erika Omerzel Vujić (1971) je po končani Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo šolanje nadaljevala na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, kjer je diplomirala leta 1995. Od takrat se ukvarja s slikanjem, v zadnjih letih pa ilustrira revije in knjige za otroke in mladostnike. Njena dela so bila večkrat izbrana za Slovenski bienale ilustracije. Za Celjsko Mohorjevo družbo je ilustrirala delo Mateje Gomboc Na potep v naravo (2016).