Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

OTROK OD 1. DO 3. LETA

Najpomembnejši leti v otrokovem življenju

Bacus Anne 

Prevod: Mojca Seliškar
Strani: 184
Format: 130 mm x 215 mm
Vezava: Mehka vezava
Leto izdaje: 2014
ISBN: 978-961-278-124-8
10,00 €

Članska cena: 9,00 € Daj v košarico

Kako otroku pomagamo, da bo uspešen pri prvih korakih v življenje?

Zgodnje otroštvo je pomembno obdobje v osebnostnem razvoju. Ta knjiga je priročnik, v katerem boste našli zadovoljive odgovore na vsako novo vprašanje.

Nobeno obdobje ni tako pomembno za otrokovo prihodnost kakor prva tri leta. Zato je prav, da mu starši zdaj posvečajo posebno pozornost.

Ko nudita otroku vso ljubezen, izkušnje in vzgojo za srečen in harmoničen razvoj, nikakor ne rabita posebnega daru ali znanja. Splet nežnosti, potrpežljivosti, zavzetosti in dobre volje da odlične rezultate. Hkrati pa je zelo pomembno, da svojega otroka dobro poznata. Kakšna obdobja preživlja? S katerimi težavami ali strahovi se srečuje? Kaj se pri določeni starost dogaja v njegovi glavi in telesu? Ta knjiga odgovarja na zastavljena vprašanja.

Vendar je vsak otrok edinstven, vsi starši imajo svojo zgodbo, vsaka družina svoje posebnosti in svojo kulturo. Skromna knjiga torej ne zadošča, da bi natančno odgovorila na vsa vprašanja. Zato naj bralec ravna odgovorno in glede na razmere odloča o lastni izbiri vzgoje. Vsak od staršev naj na svoj način vzpostavi z otrokom zaupljiv, spoštljiv, varen in ljubeč odnos.

Knjiga upošteva današnje znanje o majhnih otrocih, zato bo, upam, pomagala staršem, da bodo ravnali pravilno. Vsebuje tudi informacije in preverjene nasvete.

Priročnik je nadaljevanje avtoričine knjige Moj prvi dojenček, ki je izšla pri Celjski Mohorjevi družbi leta 2007.