Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

DEPRA

Ažman Renata 

Strani: 104
Format: 135 mm X 215mm
Tematika: pričevanje
Vezava: Mehka vezava
Leto izdaje: 2007
ISBN 978-961-218-669-2

Nekakšen dnevniški zapis avtorice, svobodne novinarke, o spopadanju z depresijo - boleznijo našega razčlovečenega časa. Uvodno besedo je napisal dr. Jožef Magdič, spremno besedo pa dr. Andrej Marušič.

MNENJA O KNJIGI:
To je najboljši opis depresije, kar sem jih brala, in kažipot za vse, ki se znajdejo v njej. (Dr. Tanja Lamovec)

Tvoja zgodba je zgodba tistih, ki smo padli na dno globeli, kjer domuje depresija. To je zgodba, ki pozna pot in ponuja iz izkušenj spleteno vrv, po kateri je mogoče počasi in z vztrajnostjo pobegniti iz globeli. Mnogi ne vedo, kako je, če si v depresiji. To čisto zares vemo samo tisti, ki smo jo doživeli. In težko je takrat ubesediti občutke, ki ti razjedajo dušo in telo. Tebi, Renata, je to uspelo. Za vse nas. (Maja Cimerman, predsednica Društva za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami)

Renata Ažman pravi, da so poti iz depresije različne in da nobena stvar na svetu ni samo dobra in samo slaba. Med njimi citiram avtorico: "Spet in ponovno polagam na srce vsem staršem: imejte radi svoje otroke ... Odpreti bi se morali drugim ljudem, se prijazno nasmehniti ... Kadar si čisto na dnu, vedi, da gre odslej lahko samo še navzgor ..." Prav ta knjižica je dokaz, da tudi depresiven človek, ki ga razžira zmota, da je pokvarjen, umazan in ničvreden in ki ga stiskata takšen strah in groza, da ne zmore niti iz stanovanja, še vedno lahko najde pot do sebe in do drugih ljudi. (Alenka Dobeic, klinični psiholog)

Ta knjiga je učbenik poguma. (dr. Jožef Magdič, psihiater in psihoterapevt)

Njena knjiga nam govori o BISTVU. O tem, da ga moramo vedno znova in znova iskati v nas samih. O tem, da ni druge poti, kot je pot ljubezni. In potem je vse prav. Prav vse. In nismo več samo iskalci, ampak drugim svetimo v temi. Tako kot Renata. - To ni nobena knjiga, to je čisto srce. (Mirjam, 33)