Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

JEZUSOVE PRILIKE

Pripoved in razlaga najlepših evangeljskih zgodb za današnje otroke

Aubinais Marie 

Prevod: Tadeja Petrovčič Jerina
Ilustracije: Clotilde Perrin
Strani: 64
Format: 190 mm × 250 mm
Vezava: Trda vezava
Leto izdaje: 2017
ISBN 978-961-278-312-9
19,50 €

Članska cena: 17,55 € Daj v košarico

Prilike – najlepše evangeljske zgodbe

Evangeljske prilike so preproste zgodbe, ki jih je Jezus pripovedoval svojim prijateljem, da bi jim pomagal bolje razumeti, kdo je Bog. V zgodbah je Jezus uporabil prispodobe iz vsakdanjega življenja ljudi tistega časa. Danes pa za nas te prilike niso vselej tako preprosto razumljive. Svet se je spremenil in podobe, ki jih uporablja Jezus, se nam včasih zdijo oddaljene. V prikupni slikanici so najlepše evangeljske prilike povedane na otrokom razumljiv način.

Prilika je zgodba, povedana v jeziku, polnem prispodob, ki jih ljudje lahko razumejo. V prilikah so uporabljene preproste besede – besede in dogodki iz vsakdanjega življenja. Vendar prilike nikakor niso nekakšne zgodbice za lahko noč! Ljudem, ki jih poslušajo, pojasnjujejo precej zapletene reči. Spodbujajo nas k razmišljanju o nečem globljem. Evangeljske pripovedi so Božja beseda, ki se pred nami odpira kot zaklad!

Jezusove prilike tudi otroke vabijo k razmišljanju. Ob prebiranju zgodb, ki vsakomur na prav poseben način govorijo o Bogu in njegovi ljubezni, bodo včasih presenečeni, začudeni, jezni in nato pomirjeni. Prilike nas vabijo na pot: najpomembnejše je namreč spoznanje, da je v vsaki zgodbi, ki jo pripoveduje Jezus, nekaj nas, nekaj drugih in veliko Boga.

O avtorjih

Sodelavci francoske katoliške revije Filotéo, namenjene otrokom, so strokovnjaki različnih humanističnih smeri. Tokrat so se poglobili v Jezusove prilike in jih prikazali tako, da nagovarjajo tudi današnje otroke.