Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

SKRIVNOSTNO IN ČUDOVITO VESOLJE

Stari astronom pripoveduje

Alter Anna, Reeves Hubert 

Prevod: Ludvik Jevšenak
Ilustracije: Églantine Ceulemans
Strani: 48
Format: 215 mm × 240 mm
Vezava: Trda vezava
Zbirka: REDNA ZBIRKA
Leto izdaje: 2016
ISBN 978-961-278-294-8
15,50 €

Članska cena: 13,95 € Daj v košarico

Mlade nadobudneže vabimo na vesoljsko odpravo!

Več ko vemo o vesolju, več se nam o njem odpira vprašanj. Med Francozi izjemno priljubljen znanstvenik in popularizator znanosti kanadski astrofizik Hubert Reeves v igrivem dialogu z Anne Alter odpira vsemirje otroški radovednosti. Knjižica, namenjena osnovnošolcem prvih dveh triad, vabi k odkrivanju sveta, ki nas obdaja, k radovednosti pri postavljanju vprašanj ter k vedoželjnosti za zagnano iskanje novih odgovorov.

Dialoško zastavljena in prikupno ilustrirana knjiga odpira razmišljanje o tem, kaj vse je vesolje, kako podobni in kako različni sta sestri Venera in Zemlja, kaj je povzročilo, da se je v vesolju pojavila snov, kako nemirne so galaksije in kje se rodijo zvezde, kako je nastalo naše Osončje in kako se je na Zemlji pojavilo življenje. Znanstvena spoznanja predstavi na nazoren, otrokom razumljiv način. Hkrati pa mlade nadobudneže vabi, naj z zvedavim pogledom in odprtostjo za življenje tudi sami začnejo odkrivati svet. Knjižica, ki jo bodo otroci z veseljem prebirali sami ali v družbi staršev in vzgojiteljev.

O avtorjih

Anna Alter (1949) se je rodila na Poljskem. Tam začeti študij astrofizike je končala v Franciji, ki je postala njena druga domovina. Dejavna je (bila) kot urednica in novinarka številnih znanstvenih in poljudnoznanstvenih revij. Pri založbi Le Pommier je osnovala zbirko »Na ramah učenjakov«, ki otoke

navdušuje za različna področja znanosti.

Hubert Reeves (1932) je kanadski astrofizik in popularizator znanosti. Njegovo zanimanje za svet učenosti se je začelo že v ranem otroštvu, ko je oče domov prinesel otroško enciklopedijo. Leta 1965 se je iz Kanade preselil v Francijo in tam nadaljeval kariero univerzitetnega profesorja in raziskovalca. Od leta 1970 objavlja poljudne članke o znanstvenih odkritjih in je v francoskih medijih reden in nadvse priljubljen gost oddaj, kjer znanstvena odkritja na razumljiv način posreduje širši – tudi najmlajši – publiki. Je tudi zavzet okoljevarstvenik.

Églantine Ceulemans (1989) se je iz rodne Belgije desetletna preselila v Francijo. Od nekdaj je rada risala. Po diplomi iz likovne umetnosti se je posvetila otroški književni ilustraciji, dejavna pa je tudi na pedagoškem področju.