Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

MINISTRANTSKE SMEŠNICE

Abeln Reinhard 

Prevod: Jože Stabej
Ilustracije: Aljana Primožič Fridauer
Strani: 112
Format: 120 mm × 190 mm
Vezava: Trda vezava
Leto izdaje: 2019
ISBN 978-961-278-422-5
12,50 €

Članska cena: 11,25 € Daj v košarico

Smeh je pol zdravja!

Kdor se vsaj kdaj pa kdaj ne smeji, živi mimo življenja. Zbirka smešnic nas spremlja skozi številne humorne prizore v cerkvi in zakristiji, družini in prostem času, pri ministrantskih vajah in v šoli, na počitnicah in še kje. Bralcem se bo ob teh gotovo utrnila misel na ta ali oni smešni pripetljaj v lastni župniji. Med številne šale so posejane vedre uganke, šaljiva vprašanja in zapleteni, težko izgovorljivi stavki za čim hitrejše branje.

Knjiga ima več razdelkov: Pustolovščine v hiši in pri službi Božji – V zakristiji – Moj Bog, gospod župnik! – Zabavne ministrantske vaje – Domače čenče – Ministranti med sabo – Na taborjenju – Ministranti na potovanju – Živalski vrt – Zdravi od glave do pet – Še ni bilo dovolj smeha?

Gotovo vam bo popestrila deževen dan doma, na ministrantskih vajah, na taborjenju in še kje!


O avtorjih

Dr. Reinhard Abeln (1938) je po študiju filozofije, pedagogike in antropologije deloval kot urednik in referent za izobraževanje odraslih. Je avtor številnih knjig za otroke in odrasle. V njih se posveča zlasti vprašanjem zakona, družine in krščanske vzgoje.

Uveljavljena slovenska karikaturistka Aljana Primožič Fridauer je dolgoletna sodelavka Celjske Mohorjeve družbe. Verjetno najprepoznavnejše so njene ilustracije uspešnice Bogdana Žorža Razvajenost – rak sodobne vzgoje. Leta 2018 je oblikovala podobo Vzgojarij Katarine Kesič Dimic, sodeluje pa tudi pri drugih knjižnih izdajah in periodiki.