Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

DRUŽINSKA PRATIKA 2018

več avtorjev 

Strani: 224
Format: 100 mm x 140 mm
Vezava: Mehka vezava
Leto izdaje: 2017
ISSN: 1408-4287
5,50 €

Članska cena: 4,95 € Daj v košarico

Branje za dušo in koristni drobci za vsakdanje življenje

Kjer koli bralec odpre Pratiko 2018, bo lahko hitro prebral kaj lepega za dušo in kaj koristnega za vsakdanje življenje. Mali almanah poleg raznovrstnih koledarskih podatkov ter praktičnih in uporabnih nasvetov prinaša številna krajša besedila o aktualnih temah ter leposlovna besedila za odra­sle in otroke, ne manjka pa tudi razvedrilnih strani s križan­kami in humorjem.


Prvi del pratike prinaša koledarske podatke za leto 2018. Tu so najprej splošne informacije in preglednica znamenj, sledijo prazniki v Sloveniji in okoliških državah. V mesečnih koledar­skih pregledih najdemo svetniške godove in praznike, lunine mene in napoved vremena. Za ta del je svetniške like izrisala akademska slikarka Anka Hribar Košmerl. Sledijo podrobnosti o Luninih menah in Herschlov vremenski ključ, podatki o vidnosti planetov in mrkih, ob koncu tega dela pa objavljamo še stoletni koledar.

Poleg stalnega podatkovnega dela Pratika za leto 2018 prinaša tudi obsežni bralni del, v katerem so kratki sestavki, razvrščeni v poglavja Korenine, Lepa beseda, Pomagajmo si, Nasveti, Otroški kotiček in Razvedrilo.

Nova Družinska pratika Celjske Mohorjeve družbe prinaša spomin na pomembne može, med katerimi so tudi Janez Evangelist Krek, Ivan Cankar in Jože Debevec. Pratika bralce usmerja v slavna romarska središča, kakršni sta Fatima in Lurd. Očetje se lahko poučijo o pomembnosti svojega vzgojnega poslanstva. Poučni in priročniški sestavki nas seznanijo npr. s koristnostjo sršenov, ingverja, pa tudi, kdaj za številkami pišemo pike in kdaj ne ... Prehranjevanje bo bralec uzaveščal s prikazom odnosa do kruha skozi čas. V leposlovnem kotičku Lepa beseda nas očarajo pesmi in kratke črtice, otroci pa bodo veseli npr. zgodbice o miški, ki se odpravi na luno ... Ugankarje v razvedrilnem kotičku čaka ob žrebu tudi knjižna nagrada. Vabljeni k branju in sodelovanju!