Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

KRALJ NIKO TIN IN NJEGOVO KRALJESTVO
s strokovnim priročnikom KAJENJE JE PRIKRITO ZLO

Sturm Milica, Turel Matjaž 

Ilustracije: Breda Sturm
Strani: 30+18
Vezava: Trda vezava
Tematika: priročnik
Leto izdaje: 2006
ISBN 961-218-569-7

Zgodbe za otroke ter strokovno besedilo o škodljivosti kajenja.

 

Z ene strani beremo zgodbo Milice Sturm za mladino, ki prikazuje, da s trdno voljo vedno lahko prerastemo škodljivo razvado, kot je npr. kajenje.

Z druge strani pa beremo strokovno besedilo Matjaža Turela Kajenje je prikrito zlo o škodljivosti tega najpogostejšega vzroka prezgodnje smrti v razvitem svetu.Odlomek iz knjige:

Jure se je ves prepoten zbudil v svoji postelji. Ni in ni se mogel znebiti grozljivega vtisa, ki ga je v njem zapustilo bivanje v kraljestvu vladarja Niko Tina. Vse njegove besede so mu še vedno pozvanjale v glavi. Ali ni tudi dejal: Za prvič si videl dovolj!
"Torej me ne misli izpustiti." S težavo je vstal, pozajtrkoval le skodelico mleka in se odpravil v šolo. Kot vsako jutro, ga je pot vodila mimo reke, ki se je slikovito lesketala v soncu. V trenutku se je odločil. Segel je v žep. Vzel iz njega beli zavojček, si ga še enkrat ogledal z vseh strani in ga sunkovito zalučal v vodo. Tedaj je nekaj presunljivo zastokalo.
Tistega popoldneva so se prijatelji spet sestali. Samo in Aleš sta nestrpno planila v Jureta: "Daj že tiste čike!" Jure je, ne da bi jima karkoli pojasnjeval, mirno odgovoril: "Fanta, nimam jih več. Saj ni za verjet. Kar izginili so." Iste noči je izginil tudi Smolček.