Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

SKRITI GRAD

Rode Jože 

Ilustracije: Andreja Peklar
Strani: 110
Vezava: Trda vezava
Tematika: proza
Leto izdaje: 2007
ISBN 978-961-218-685-2

Skriti grad je napeta povest priznanega mladinskega avtorja Jožeta Rodeta. Tri najstnike popelje radovednost v pravo avanturo, še več, skoraj v boj za preživetje, ko se oglasi še mogočna narava.
Trije fantje se odločijo poiskati skriti grad, o katerem je pripovedoval ded enega izmed njih. Starodavne ruševine naj bi se skrivale na oddaljenem in težko dostopnem kraju in prijatelji so odločeni, da ga razkrijejo. Pa jim bo uspelo?
Vendar Rodetova povest ni samo pustolovščina. Je tudi pripoved o sodobnem svetu, ki s svojimi pastmi lovi negotovega človeka, po drugi strani pa so te življenjske zanke izziv ljudem s pokončno držo. Mimogrede se soočimo še s problemom alkoholizma in pretiranega čaščenja materialnih dobrin.
Zgodba ni samo napeto mladinsko branje, saj pedagoški kazalec dviguje tudi staršem, ki morajo odgovoriti na marsikatero neprijetno vprašanje.
Pisec, vešč pisanja, nam prikliče v spomin nekaj že skoraj pozabljenih besed, najstnikom pa odpira nov izrazni svet v času, ki ga zaznamuje že skoraj bebavo izražanje z medmeti. Tako na lep in zanimiv način prek pustolovščine vstopamo še v jezikovno bogat in stilistično dovršen svet, ki vsekakor večplastno bogati.