Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

Redna zbirka

Redna zbirka Mohorjeve družbe je nekaj edinstvenega v vsej Evropi. Že več kot 160 let prihaja med Slovence. Resda ne več v 100 000 izvodih kot ob koncu prve svetovne vojne, res ne seže več povsod po svetu, kjer žive Slovenci. Anton Aškerc je npr. v potopisu Med Rusi in Turki načrtoval obisk pri naročnikih Mohorjeve zbirke v Zakavkazju ... A vseeno! V slovenske družine prihaja zbirka že več kot 160 let. Zato si vodstvo prizadeva z Mohorjevskim adventnim knjižnim darom obuditi izročilo in poskrbeti, da sleherna družina sprejme medse knjižni dar Mohorjeve. V njem je knjiga za vsak rod - od dedka do vnuka, tudi za starše in za vse skupaj. Redna zbirka postaja tudi Knjižni dar za družino; zato, da jo v razvedrilu poveže, da jo s priročniki vzgaja in poučuje, da jo s povestjo obogati.


REDNA ZBIRKA 2019 (izide novembra 2018)


Mohorjev koledar 2019


Aleš Maver

Od klinopisa do Teodore. Sprehod skozi zgodovino starega veka


Jožica Janežič:
Na obalah spomina (Slovenske večernice 168)


Franc Belčič:  
Iskrica v glavi – rešitev na dlani


France Malešič:
Gora ni nora. Zbirka planinskih izrekov in misli.

Mohorjev koledar 2019

Tradicionalni, že 161. koledar najstarejše slovenske založbe s kalendarijskimi podatki in pestrimi prispevki avtorjev z različnih področij našega življenja po tematskih sklopih.

Aleš Maver: Od klinopisa do Teodore
Sprehod skozi zgodovino starega veka

Sprehod skozi zgodovino starega veka s poudarkom na sredozemskem prostoru in Bližnjem vzhodu, od izuma pisave do sredine 6. stoletja po Kristusu. Avtor se v svojem značilnem privlačnem slogu v prvem delu dotakne kultur starega Bližnjega vzhoda; v drugem so glavni junaki stari Grki; najobsežnejši tretji predstavi vzpon Rima; kratek četrti del pa je posvečen propadanju rimskega sveta na zahodu ter njegovi ohranitvi in preobrazbi na vzhodu ... S slikovnim in kartografskim gradivom ter kratkimi navedki iz virov.

Jožica Janežič: Na obalah spomina (Slovenske večernice 168)
Spodbudna in napeta življenjska pripoved pisateljice, vzgojiteljice in modne ustvarjalke, ki še danes živi v Milwaukeeju v ZDA, je njena osebna in družinska zgodba o doživetjih med drugo svetovno vojno in po njej. Izseljeniška odisejada in zgodovinsko pričevanje obuja spomine, ki so se jih nekateri ljudje tako dolgo trudili pozabiti. Vedra, s trpljenjem, vero in ljubeznijo prežeta pripoved o težki mladosti, pogumnem slovesu od doma in iznajdljivem začetku novega življenja v svetu.

Franc Belčič: Iskrica v glavi – rešitev na dlani
Tokrat otrokom v zbirki namenjamo slikanico s 60 iskrivimi ugankami, ki spodbujajo domišljijo, druženje in ustvarjalnost. Ob ilustracijah Erike Vujić Omerzel iskanje rešitev ne bo pretežavno – prelahko pa tudi ne! In seveda se bodo ob slikanici zabavali tudi starejši člani družine.

France Malešič: Gora ni nora
Zbirka planinskih izrekov in misli 
Avtor je svojo dolgoletno zbirateljsko strast in življenjsko ljubezen do gora izlil v zbirko planinskih izrekov in misli. Najrazličnejši drobiž je urejen po pojmih, ti pa po abecedi. Zajeti so nekateri citati znanih pesnikov in pisateljev, ki so že dolga desetletja izredno priljubljeni med planinci in se zato stalno pojavljajo v gorniški lieraturi. Okus po pisanem in pestrem planinskem trenutku, ki ob črno-belih fotografijah slovenskih vrhov vabi k iskanju novega v gorah – ali vsaj v knjigah o njih.

 
Komplet petih knjig: 65 EUR.

Mohorjev koledar: 19,50 EUR.

Cenovna vrednost vseh posameznih knjig in Koledarja je več kot 90 EUR.


Naročila: info@celjska-mohorjeva.si, T: 03 490 14 20.