Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

PUSTOLOVŠČINA PEDRA OPEKE

Lunel Pierre, Opeka Pedro 

Prevod: Tjaša Mohar in Ana Kirn
Strani: 328
Format: 130 mm x 210 mm
Vezava: Mehka vezava
Leto izdaje: 2013
ISBN: 978-961-278-090-6
20,00 €

Članska cena: 18,00 € Daj v košarico

Opeka s sodelavci zabija gole revščini
Ali lahko na tem svetu, kjer tri petine človeštva živi v skrajni revščini, skušamo rešiti samo del človeštva, drugega pa pustimo propasti? Nujno je preurediti naš planet, vendar bo to mogoče le, če bomo v ospredje postavili solidarnost in ljubezen ter po vzoru očeta Pedra v najrevnejših zbudili željo, da začnejo verjeti vase.

Oče Pedro se že več kot petindvajset let bori za to, da bi moški in ženske ponovno našli svoje dostojanstvo skozi delo, izgradnjo svojih domov in ponovno izgradnjo sebe. Pierre Lunel ga je večkrat obiskal in spremljal pri njegovem delu, zato nam lahko danes pripoveduje neverjetno zgodbo o človeku vere, ki ga nič ni moglo ustaviti v njegovih prizadevanjih, da bi postavil na noge tiste, ki so mu bili zaupani.

Vasi pod okriljem združenja Akamasoa na Madagaskarju pričajo o njegovem delu. So tudi dokaz, da lahko spremenimo svet, če po vzoru Pedra Opeke, misijonarja našega časa, vsak od nas dopusti, da ga pretrese beda najšibkejših in najranljivejših členov naše družbe.
Pretresljiva humanitarna pustolovščina, ki navdaja z upanjem!

Kaj lahko storim spričo revščine v svoji okolici in svetu? Kaj sem dolžan storiti? To in podobna vprašanja si v današnjem svetu zastavlja veliko ljudi. Pierre Lunel ponuja možen odgovor v biografski knjigi o Pedru Opeki, ki se je Malgašem zavezal že med prvim bivanjem na Rdečem otoku v 70. letih prejšnjega stoletja, in se na Madagaskarju že več desetletij dejavno in nadvse konkretno bojuje proti revščini in za dostojanstvo slehernega človeka.

Doslej je Opeka s sodelavci pomagal že več kot 300.000 Malgašem, skupaj so zgradili 17 vasi, v katerih 23.000 ljudi lahko živi človeka vredno življenje in se 11.000 otrok redno šola.

Za svoje delovanje v prid človeštva je bil Pedro Opeka nominiran za Nobelovo nagrado za mir.

Pri Mohorjevi izšlo tudi:
DNEVNIK SPOPADA
BOJEVNIK UPANJA življenjepis upornika ter
IZKLJUČENOST IN SOLIDARNOST.