Naročam se na e-novice

Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

KNJIGI TEDNA od 19. do 30. junija 2017

Alma Karlin: JAPONSKE NOVELE

Alma Maximiliana Karlin (1889-1951), po rodu Celjanka, je bila svetovna popotnica, poliglotka, ljubiteljska etnologinja, biologinja itd. Študijsko potovanje okrog sveta, ki ga je nameravala opraviti v treh letih, je trajalo približno trikrat toliko. Srečanja in spoznanja so se ji vtisnila v dušo in jo preoblikovala za vse življenje. Ker ni hitela, kakor se nam dogaja danes, ampak je potovala v "človeškem ritmu", si je v vseh deželah našla čas, da se je vživela v dušo domačinov, spregledala njihove notranje stiske in napetosti in jih nakazala že v potopisih, še bolj pa jih je razvila v svojih literarnih delih.

Znižana cena 10 EUR (redna 15 EUR). Informacije in naročila na povezavi.


Alma Karlin: UROKI LJUBEZNI – UROKI SMRTI

Svetovno znana popotnica in raziskovalka, celjanka A. M. Karlin je mohorjanom dobro znana iz naših objav v redni zbirki in ob njej. Lahko bi celo rekli, da je prav Celjska Mohorjeva ohranila njen spomin. S svojimi izdajami potopisa okrog sveta, ki ga je v treh delih založila in izdala, je opozorila Slovence na drobno a pogumno, samsko mlado gospo, ki si je drznila obpotovati svet v času, ko to nikakor ni bilo enostavno. Preživljala se je z delom lastnih rok, kljubovala neugodnim okoliščinam in različnim vrstam nasilja, hkrati pa si vzela dovolj časa, da se je vživela v kulturo, običaje in doživljanje domačinov v deželah, kjer se je ustavila vsaj za nekaj časa.

Pričujoča knjiga nam razkriva uroke ljubezni, uroke smrti, mitologijo in nenavadne običaje Polinezije pa Melanezije in Mikronezije. Knjiga je tudi ilustrirana in kar kliče k branju vse, ki jim je pri srcu avtorica in se zanimajo za to, kako so včasih – morda pa kje še danes – živeli ljudje na odmaknjenih otočjih »Južnega morja«.

Znižana cena 15 EUR (redna 25 EUR). Informacije in naročila na povezavi.

Vabljeni k naročilu!