Naročam se na e-novice

Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

ŠOLA GOVORNIŠTVA

Kvintilijan Mark Fabij 

Prevod: Matjaž Babič
Strani: 1028
Format: 247 mm x 180 mm
Vezava: Trda vezava
Leto izdaje: 2016

59,00 €

95,00 € Daj v košarico

»Pravi govornik je lahko samo dober človek.«

Mark Fabij Kvintilijan, Šola govorništva (Inst. XII.1.1, prev. M. Babič)

Obsežen priročnik, ki zajame vse, kar je potrebno za oblikovanje odličnega govorca.

Nekatere besede so za v knjige, da jih prebirajo človekove oči. Nekatere besede pa silijo ven, skozi usta, so besede za izgovarjat, vzklikat, glasno oznanjat. 

Besede Kvintilijana.

Če kdo misli, da na področju retorike obstaja kakšna tema, ki ni v Kvintilijanovi »Šoli govorništva«, potem ni prebral Kvintilijana.

Ducat knjig obsežen priročnik postreže potrebam učiteljev, vzgojiteljev, pravnikov in vseh, ki spoštujejo govorjeno in zapisano besedo. Starši, naučili ste svoje otroke, da spregovorijo. Zdaj lahko postanete njihovi učitelji govorništva.


Rimski retorik nagovori bralca s praktičnimi nasveti, kako vzgojiti naše otroke v govornike, prepričljivo in z verodostojnostjo nagovoriti raznoliko občinstvo, odgovori na vprašanja kako se pripraviti na govor in ga izvesti.
»Učitelj mora učiti, učenec pa se mora biti pripravljen učiti. Eno brez drugega ne gre, prav kot sta za spočetje potrebna dva in kot zaman seješ, če zemlja ni zorana, da bi seme sprejela sama vase. Tako tudi govorništvo ne more uspevati drugače kot v slogi med učiteljem in učencem.«


POSEBNA PONUDBA v sodelovanju s ŠOLO RETORIKE.

Prvi prevod znamenite Aristotelove Retorike v slovenščino z obsežno spremno besedo o Aristotelu in njegovem času ter celota Kvintilijanove šole - obsežen priročnik, ki zajame vse, kar je potrebno za oblikovanje odličnega govorca. 

Od 7. do 30. junija 2017 po izjemni promocijski ceni: 59,00 € (namesto 95,00 €) za eno knjigo oz. dve za ceno ene: 95,00 € (namesto 190 €).