Naročam se na e-novice

Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

KNJIGI TEDNA od 19. 2. do 4. 3. 2018

Tomáš ValenaO PLEČNIKU
Prispevki k preučevanju, interpretaciji in popularizaciji njegovega dela

Knjiga ni le še ena v nizu monografij o Plečniku, ki bi ponujala novo interpretacijo celotnega opusa, temveč zbirka esejev o doslej le malo obdelanih temah. Posebna pozornost je posvečena vrhuncu Plečnikovega dela – njegovemu Praškemu opusu. V knjigi je prvič objavljena dokumentacija edinstvene arhitekturne razstave in situ Josip Plečnik – Arhitektura za novo demokracijo, ki jo je avtor realiziral leta 1996 na Praškem gradu.

Sijajno delo Tomáša Valene predstavlja in razčlenjuje doslej neopažene vidike Plečnikovega dela s poudarkom tako na arhitektovem odnosu do prostora in krajine, kot tudi do zgodovine arhitekturnega izročila. Profesor Valena, izjemen in profiliran strokovnjak za vprašanja arhitekturne topografije, že več desetletij poglobljeno preučuje Plečnikov opus. V pričujočem delu povzema svoje zgodnje razprave in predstavlja nove prispevke o tej tematiki.

Znižana cena 19 EUR (redna 39 EUR). Informacije in naročila na povezavi!


Nataša KoseljArhitekt Danilo Fürst/The Architect Danilo Fürst
Avtentičen Kolumbusov glas, ki nam govori skozi njegova dela

Dvojezična, slovensko-angleška monografija avtorice dr. Nataše Koselj zapolnjuje vrzel v poznavanju slovenske povojne arhitekture. Celovito predstavlja delo Plečnikovega učenca, arhitekta Danila Fürsta, pionirja montažne stanovanjske gradnje v Sloveniji, mojstra obrtniškega arhitekturnega detajla, enega od ustanoviteljev revije Arhitekt, predsednika slovenskega in jugoslovanskega društva arhitektov in organizatorja številnih akcij in dogodkov, ki so ključno zaznamovali razvoj slovenske arhitekture druge polovice 20. stoletja.

Gre za vrhunsko kvalitetno profesionalno opravljeno delo, tako na področju besedila, fotografskega materiala in predstavitve. Danilo Fürst je pomemben slovenski arhitekt, ki ga je vredno postavljati ob bok Plečniku in Ravnikarju. S to knjigo je presenetljivo visoka raven slovenske arhitekture 20. stoletja dobila še bogatejši relief.

Znižana cena 19 EUR (redna 39 EUR). Informacije in naročila na povezavi.