Naročam se na e-novice

Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

KNJIGI TEDNA od 12. do 18. marca 2018

Nina Novak Kerbler: MOJ PRIJATELJ JE DRUGAČEN

Čeprav sta se Filip in Jetmir spoznala že v vrtcu in sta v šoli sošolca, se ne družita veliko. To se spremeni, ko Filip opazi, da se sošolci iz Jetmirja norčujejo zaradi njegovega porekla. Ko vidi, da se na Jetmirja spravljajo tudi nasilneži, se odloči, da mu bo pomagal … Prva knjiga iz zbirke Prijazna družba predstavlja problematiko diskriminiranja otrok priseljencev in preseganje predsodkov, povezanih s tem.


Knjiga je namenjena predšolskim otrokom in šolarjem prve triade. Otroci se lahko iz dogodivščin glavnih junakov naučijo sprejemati razlike, do katerih prihaja zaradi različnega porekla (videz, jezik, prehrana, vera, način oblačenja ipd.), in spoznajo, da različnost ni ovira za prijateljstvo. Dodani so spremno razlagalno gradivo in dejavnosti, s pomočjo katerih se lahko otroci seznanijo z dejstvi, povezanimi z življenjem tujcev v Sloveniji. Vsebina knjige in podatki v gradivu so predstavljeni preprosto in otrokom pomagajo razumeti, zakaj se priseljenci iz drugih držav odločajo za življenje v Sloveniji.

Znižana cena 10,50 EUR (redna cena 15,00 EUR). Informacije in naročila na povezavi.



Nina Novak Kerbler: JAKOB DOBI SESTRICO

Jakob in Matej se skoraj vsak dan skupaj igrata na igrišču. Neke sobote pa Jakoba ob dogovorjenem času ni. Ko se prijatelja po nekaj dneh končno spet srečata, ima Jakob presenetljivo novico: dobil je petletno sestrico Tino.


Druga knjiga iz zbirke Prijazna družba je namenjena predšolskim otrokom in šolarjem prve triade, njihovim staršem, vzgojiteljem in učiteljem. Otroci se lahko iz dogodivščin glavnih junakov naučijo sprejemati medsebojno različnost, za odrasle pa je knjiga odličen pripomoček in iztočnica za pogovor z otroki o pomembni družbeni danosti, s katero se tudi otrok prej ko slej sreča, o posvojitvi otrok.

Zgodba skozi oči otroka in z vprašanji, ki si jih postavljajo najmlajši, obravnava problematiko integracije posvojenega otroka v družino in družbo. Posvojitev iz tujine predstavlja kot eno od možnosti za povečanje družine: sestrica glavnega junaka ne pride iz porodnišnice, ampak iz sirotišnice. Mladi bralci ob prebiranju knjige spoznajo, zakaj nekateri otroci živijo v sirotišnici, kakšno je življenje tam, kaj pomeni, da jih posvojitelji posvojijo, in da je družina pomembna vrednota.

Knjigi je s toplimi ilustracijami opremila Mojca Sekulič Fo.

Znižana cena 10,50 EUR (redna cena 15,00 EUR). Informacije in naročila na povezavi.