Naročam se na e-novice

Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

UROKI LJUBEZNI – UROKI SMRTI

Karlin Alma Maximiliana 

Strani: 244
Format: 130 mm x 200 mm
Vezava: Mehka vezava
Leto izdaje: 2009
ISBN 978-961-218-850-4
25,00 €

Članska cena: 22,50 € Daj v košarico

Svetovno znana popotnica in raziskovalka, celjanka A. M. Karlin je mohorjanom dobro znana iz naših objav v redni zbirki in ob njej. Lahko bi celo rekli, da je prav Celjska Mohorjeva ohranila njen spomin. S svojimi izdajami potopisa okrog sveta, ki ga je v treh delih založila in izdala, je opozorila Slovence na drobno a pogumno, samsko mlado gospo, ki si je drznila obpotovati svet v času, ko to nikakor ni bilo enostavno. Preživljala se je z delom lastnih rok, kljubovala neugodnim okoliščinam in različnim vrstam nasilja, hkrati pa si vzela dovolj časa, da se je vživela v kulturo, običaje in doživljanje domačinov v deželah, kjer se je ustavila vsaj za nekaj časa.
Pričujoča knjiga nam razkriva uroke ljubezni, uroke smrti, mitologijo in nenavadne običaje Polinezije pa Melanezije in Mikronezije. Knjiga je tudi ilustrirana in kar kliče k branju vse, ki jim je pri srcu avtorica in se zanimajo za to, kako so včasih – morda pa kje še danes – živeli ljudje na odmaknjenih otočjih »Južnega morja«.
Prevajalka Cveta Kovačič je ena redkih živečih Slovencev in Slovenk, ki je Almo Karlin še kot mlada deklica srečala iz oči v oči in se je živo spominja.

Na razpolago tudi JAPONSKE NOVELE ter DOŽIVETI SVET.


Slovenske splošne knjižnice priporočajo - www.dobreknjige.si

Uroki ljubezni, uroki smrti (Alma M. Karlin): http://www.dobreknjige.si/Knjiga.aspx?knjiga=721