Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

Prispela je Redna zbirka za leto 2017

REDNA ZBIRKA 2017

Mohorjev koledar 2017
Tradicionalen Mohorjev koledar prinaša prispevke različnih tematkih sklopov iz življenja slovenske družbe, Cerkve, narave in kulture, ki sledijo nepogrešljivemu kalendarijskemu delu. Pester izbor že uveljavljenih peres in kakšnega na novo ošiljenega, kot od Koledarja vsako leto pričakujemo.

Ivan Pregelj: Umreti nočejo (Slovenske večernice 166)
Napeta povest o usodi Korošcev v prelomnih letih ob plebiscitu, napisana s prikazom usode neke družine. Dogaja se na obeh straneh današnje Koroške.

Hudo preprosto družinsko ustvarjanje (priročnik)
Knjiga v slovenskih domovih z ustvarjalnostjo povezuje starše in otroke. Uporabni in domiselni nasveti s slikovito predstavitvijo postopkov za kreativno kratkočasenje in ustvarjalno sodelovanje
vseh družinskih članov.

Anna Alter in Hubert Reeves: Skrivnostno in čudovito vesolje. Stari astronom pripoveduje (za otroke)
Poetična slikanica za otroke, v kateri zna francoski astronom in svetovalec NASE H. Reeves »z nogami na Zemlji in z očmi med zvezdami« kot nihče drug pripovedovati o začetku vesolja.

Pierre Lunel: Akamasoa – otroške sanje (monografija)
Ob fotografijah, ki prikazujejo vso pisano realnost tamkajšnjega življenja, so nanizani citati Petra Opeke in ob njih avtorjeva razmišljanja, ki tudi nas vabijo k dejavnemu prizadevanju za pravičnejši svet.

 

Že v prednaročilu: REDNA ZBIRKA 2018Mohorjev koledar 2018
Tradicionalni koledar najstarejše slovenske založbe s kalendarijskimi podatki in pestrimi prispevki avtorjev z različnih področij našega življenja po tematskih sklopih.


Branko Petauer: Puščavska vrtnica (Slovenske večernice 167)
Izvirni roman stiškega patra, v katerem spremljamo krščansko družino, potomce apostola Pavla. Petindvajsetletni Johanan od očeta prevzame obrt trgovanja s pergamentom in z rokopisi, na potovanjih po puščavah pa se v njegovo srce naseli nemir, ko v Palmiri spozna Šošano, spremljevalko kraljice Zenobije. Vzpodbudna pripoved o bratskem sožitju prvih krščanskih
skupnosti, o preizkušnjah ljubezni in vere.


Igor Cvetko: Otroške ljudske igre
Zbrani opisi otroških ljudskih iger od A do Ž, kot smo se jih igrali nekoč. Igre so se skozi leta spreminjale, v njih pa ostajajo občutja življenjskih izkušenj in spoznanj naših prednikov. Knjižna izdaja bo obudila številne pozabljene načine medsebojnega druženja otrok, h kateremu skušamo
otroke izza računalniških in televizijskih zaslonov pritegniti in jih spodbuditi k aktivnemu preživljanju prostega časa in k osebnemu medsebojnemu druženju. Duhovito ilustrirana zakladnica otroških iger na Slovenskem in bogata vzpodbuda tudi za današnje najmlajše.


Jože Ramovš: Sožitje v družini
Poljudno strokovna knjiga, ki odgovarja na aktualne potrebe po učenju lepših odnosov v družini. Je smiselno nadaljevanje avtorjevih prejšnjih uspešnic Sto domačih zdravil za dušo in telo, ki tokrat postreže z osebno in družbeno orientacijo, učenjem lepega komuniciranja in razvijanjem sožitja v družini ob vsakdanjih drobnih in tudi ob velikih prelomnih življenjskih situacijah.


Marko Radosavljević: Pobarvanka slovenska ornamentika
V obliki svetovnega trenda pobarvank za odrasle, ki sproščajo, pomirjajo, osredotočajo naše misli in vzpodbujajo ustvarjalnost, predstavljamo dediščino slovenske ornamentike: tipični slovenski rastlinski, živalski, geometrijski in antropomorfni motivi, ujeti v prepoznavne narodne oblike, pospremljeni s strokovno razlago.

 

Komplet petih knjig po prednaročniški ceni: 46 EUR,
redna cena: 65 EUR.
Mohorjev koledar po prednaročniški ceni: 17,50 EUR,
redna cena: 19,50 EUR.


Prednaročniške cene veljajo do konca februarja 2017.


NAROČILA:

E: info@celjska-mohorjeva.si, T: 03 426 48 00