Naročam se na e-novice

Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

DRUGAČNO SONCE

Clément Olivier 

Strani: 256
Format: 125 mm X 210 mm
Leto izdaje: 2006
ISBN 961-218-587-5

Drugačno sonce je izredno osebno, intimno, včasih boleče pričevanje o osebnih krizah in preizkušnjah, o svetu brez Boga, v kakršnem je avtor živel od rojstva, skozi vse otroštvo in mladost ter drugo svetovno vojno kot član odporniškega gibanja. Popis postopnega, neskončno previdnega približevanja božjemu - s strahom in pogumom, dvomom in bolečino - in končnega nepopisnega veselja nad združitvijo z Bogom in življenjem. 

Je knjiga, ki želi biti luč. Njena svetloba, na začetku bleščeči poganski azur francoskega mediterana, se na koncu, po srečanju živega Boga in človeka, spremeni v univerzalno božje prežarevanje vsega, kar je, resnično vsega, s peklom vred, kajti - kot avtorju zaupa modri ruski starec - pekel je poslednji prostor Boga. To je torej tisto, v čemer je to sonce drugačno: nima temne strani in ne zaide. Olivier Clément pred nas velikodušno, da bi pomagal tudi nam, kot ozvezdje posamičnih lučk razpostavi vse koščke sestavljanke svojega tridesetletnega iskanja božjega sonca; na koncu te lučke osvetlijo tudi ves vmesni prostor, vse, kar je bilo temnega med njimi.


Avtorjevim "zapiskom iz duhovne avtobiografije" sledi zapis prijetnega in sproščenega pogovora z njim na teme postmodernosti, vloge kristjanov v Evropi, pravoslavja, teologije, ekumenizma in osebnih spominov na največje predstavnike ruske emigracije v Franciji, knjigo pa sklene njegovo razmišljanje o duhovnih temeljih prihodnosti.