Naročam se na e-novice

Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

OSNOVE PSIHOLOGIJE

Skrivnosti sveta v nas

Babšek Barbara 

Strani: 176
Format: 194 mm x 247 mm
Vezava: Mehka vezava
Leto izdaje: 2009
ISBN 978-961-218-827-6
19,50 €

Članska cena: 17,55 € Daj v košarico

S priročnikom želi avtorica ponuditi gradivo, ki lahko dopolni in olajša pripravo na maturo, saj so v njem na enem mestu zbrane najpomembnejše informacije.
V pomoč pri osvajanju izhodiščnega znanja osnov psihologije bo tudi tistim, ki se s psihologijo resneje spopadajo šele v prvih letnikih fakultete in tja prihajajo s pomanjkljivim znanjem. Vsebinska struktura priročnika sledi maturitetnemu izpitnemu katalogu za psihologijo na gimnazijah. Teme so zapisane na kratek in jedrnat način, ki bralcu omogoča, da v strnjeni obliki pridobi glavne informacije o različnih psiholoških pojavih. Spremljane so s konkretnimi življenjskimi primeri, anekdotami in ilustracijami, saj je praksa pokazala, da lahko takšni dodatki zelo pomagajo pri priklicu naučene snovi.

»V priročniku so sistematično in pregledno opredeljeni in razloženi osnovni psihološki pojmi in teorije, ki so temeljni na področju psihologije. Avtorica jih je dopolnila s primeri (ankdotski zapisi) in komentarji za njihovo boljše razumevanje. Priročnik odlikuje jasen in razumljiv jezik.« (dr. Simona Tancig)