Naročam se na e-novice

Najbolj prodajane
Zadnji izvodi

RETORIKA

Aristotel 

Prevod: dr. Matjaž Hriberšek
Strani: 528
Format: 175 mm x 210 mm
Vezava: Trda vezava
Leto izdaje: 2016

59,00 €

95,00 € Daj v košarico

»Retorika je koristna zato, ker sta resnično in pravično po naravi močnejši od svojih nasprotij.«

Aristotel, Retorika (Arist. Rhet. I.1, 1355a20-21, prev. M. Hriberšek)

Prvič prevedeno v slovenščino. Odličen prevod z obsežno spremno besedo o Aristotelu in njegovem času.

Beseda retorika je ena tistih starih, plemenitih besed, ki danes le še pobledelo sevajo veličastni pomen. Svoj čas je bila retorika družica matematiki, astronomiji, filozofiji in podobnim velikankam znanosti, danes pa je sopomenka za besedičenje. Ta knjiga je pomemben korak velikega potovanja k vračanju ugleda besedi retorika ter veščini prepričevanja, javnega govorjenja in nastopanja v najširšem pomenu.

Aristotelova Retorika je eno tistih antičnih del, ki so s svojim vplivom zaznamovala razvoj retorike za stoletja, vse do danes: v Rimu zlasti pri Ciceronu in Kvintilijanu, prek rimske književnosti pa v evropskem kulturnem prostoru. V zadnjega pol stoletja je vse bolj uveljavljeno zavedanje, da je Retorika pomembna tudi kot filozofsko delo, da je zato pomemben del Aristotelovega korpusa in s tem filozofske tradicije, zato pri njeni obravnavi v ospredje stopajo njene filozofske razsežnosti, logične in etične prvine ter vsebine.

POSEBNA PONUDBA v sodelovanju s ŠOLO RETORIKE.

Prvi prevod znamenite Aristotelove Retorike v slovenščino z obsežno spremno besedo o Aristotelu in njegovem času ter celota Kvintilijanove šole - obsežen priročnik, ki zajame vse, kar je potrebno za oblikovanje odličnega govorca.

Od 7. do 30. junija 2017 po izjemni promocijski ceni: 59,00 € (namesto 95,00 €) za eno knjigo oz. dve za ceno ene: 95,00 € (namesto 190 €).